טאטאמי טונה
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
טרטר טונה טריה ברוטב אסיאתי מעל אורז סושי וקרם וואסאבי. מנת פתיחה מרשימה מהמטבח היפני, המשלבת מרכיבי סושי ללא אצה.
מרכיבים
- 150 גר' טונה טריה חתוכה לקוביות
- 250 גר' אורז סושי בטמפ' החדר (מוכן)
- 2 כפות וואסאבי מדולל לדרגת קרם
- 1 כף טוביקו ביצי דגים (קוויאר)- שחור
- לרוטב:
- 1 כפית רוטב צדפות
- 1 כפית רוטב טריאקי
- 1 כפית סויה
- 1 כפית סילאן
- 1/2 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
את אורז הסושי מכינים לפי הוראות היצרן ומקררים לטמפ' החדר. את מריכיב הרוטב מחממים יחד במחבת ומקררים לטמפ' החדר. את דג הטונה חותכים לקוביות ומערבבים עם הרוטב שהוכן וקורר.
לפני ההגשה: מניחים טבעת נירוסטה על צלחת ההגשה ובתוכה בונים את האורז ומהדקים היטב, לאחר מכן את טרטר הדג עם הרוטב ולאחר מכן מכסים בקוויאר השחור. מקשטים את הצלחת עם רוטב וואסאבי ומגישים.
הערות
ניתן להכנה עם סלמון טרי במקום טונה אדומה טריה.
ניתן להכין כמות גדולה יותר ולהגיש בטבעת רחבה יותר לפי הכמות הרצויה.