קוגלהוף של פרש בירושלים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 4 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון לעוגת הקוגלהוף המופלאה הזו עבר במשפחת פרש מדור לדור וכעת הוא מובא פה לפניכם. נראה אם תצליחו להכין אותו טוב כמוהם!
מרכיבים
- 250 גר' קמח
- 40 גר' סוכר
- 60 גר' חמאה מומסת
- 5 גר' מלח
- 1 חלמון
- 0.2 ליטר מים פושרים
- 20 גר' שמרים לחים
- 50 גר' סוכר
- 200 גר' קקאו הולנדי
- 1/2 פקק תמצית וניל
אופן ההכנה
מערבבים את מרכיבי הבצק עם חצי מכמות המים, למעט השמרים, בכלי נפרד.
מפוררים את השמרים ומוסיפים את יתרת המים יחד עם תמצית הוניל, מכסים במגבת לחה ומחכים לתסיסה.
לשים שוב ומכדררים את הבצק לעיגול.
משאירים למנוחה כחצי שעה ולאחר מכן פותחים באמצעות מערוך על משטח מקומח.
יוצרים מלבן, משמנים את הבצק חוץ מחלקו העליון.
מערבבים את הקקאו עם הסוכר ומפזרים בצורה אחידה את תערובת הקקאו מעל.
מפזרים שוב חמאה מומסת ומגלגלים את הבצק תוך כדי הידוק עד לחלק העליון (צביטה) לכל האורך כדי למנוע פיזור הקקאו בתבנית בעת האפייה.
משמנים את התבנית ומקמחים אותה. את העודפים מסירים.
מניחים את הבצק בתוך התבנית, מהדקים, מחכים לתפיחה כשעה.
מורחים חלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, לכ- 45 דקות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית פרש
אורגוואי 1, מרכז מסחרי קרית יובל, ירושלים
הצג טלפון
053-8094979
קופונים לפרש
|