מאפה פילו במילוי בננה ברוטב וניל
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף עומרי שאוקי מדן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים, מרשת מלונות דן.
מרכיבים
- מצרכים למתכון:
- 2 דפי פילו
- 3 בננות
- 50 גרם סוכר לבן
- קורט קינמון טחון
- 100 גרם פיסטוקים קצוצים דק
- מצרכים לרוטב וניל:
- חצי ליטר חלב
- 100 גרם סוכר לבן
- 2 כפות תמצית וניל
אופן ההכנה
אופן הכנת המנה:
לחתוך את הבננות לקוביות. להוסיף לבננות את הפיסטוקים, סוכר וקינמון. לערבב לתערובת.
לפתוח את דפי הפילו על משטח עבודה ולהבריש כל עלה במעט שומן (חמאה או שמן).
לחתוך את העלים המשומנים ל-6 ריבועים. על כל ריבוע לסדר מעט מילוי מתערובת הבננות. לגלגל לרולדה ולהניח בתבנית משומנת. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס, למשך רבע שעה.
אופן הכנת הרוטב:
מערבבים בסיר את כל המצרכים לרוטב וניל ומביאים לרתיחה.
בקערה נפרדת מערבבים 20 גרם קורנפלור עם 40 סמ"ק חלב נוספים.
להוסיף את תערובת הקורנפלור לסיר תוך בחישה מתמדת למשך 2 דקות ולהסיר מהאש.
הערות
אופן הגשה:
מניחים ריבוע פילו אפוי בצלחת הגשה בליווי רוטב וניל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דן גורמה
אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה
הצג טלפון
04-8302000
|