נתחי פילה לברק כבושים בשמן זית, שום קונפי, לימון ומלח ים
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה מ- Olive Leaf, שרתון תל אביב
מרכיבים
- גרדת לימון מחצי לימון
- 2 פילה לברק נקיים מאדרות ומעור, חתוכים לנתחים דקים
- 20 ג' עלי בייבי
- מיץ לימון מלימון אחד
- 4 כפות שמן זית
- 8 זיתי קלמטה מגולענים
- מלח ופלפל גרוס טרי
- 1/4 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
- 8 שיני שום מבושלים בשמן זית על להבה נמוכה (עד לריכוך)
- 1/4 כוס שמן זית לבישול השום
אופן ההכנה
אופן הכנת קונפי שום:
קולפים שיני שום טריות ומכניסים לסיר קטן.
בוזקים שמן זית עד שמכסים את השום בשמן ומדליקים להבה נמוכה. טמפרטורת השמן צריכה להיות 70 מעלות, לא יותר, אחרת השום יצא מטוגן ולא מבושל.
לאחר שהשום מבושל מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים יחד עם תבשילים למיניהם. בשמן שנותר אפשר לתבל מאכלים למיניהם.
אופן הכנת המנה:
מתבלים נתחים דקים של פילה לברק במלח ופלפל, מניחים על גבי צלחת ומשאירים מקום במרכז הצלחת לסלט.
מערבבים את הבצל עם עלי בייבי וזיתי קלמטה. מוסיפים תיבול עם 1 כף מיץ לימון ו-2 כפות שמן שום, ומניחים במרכז הצלחת.
מסדרים את השום המבושל מסביב הדג ומגישים בכיף.
אופן הכנת תחמיץ לדג:
מערבבים 4 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, מלח, פלפל וגרדת לימון ובוזקים סביב על גבי הדג.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|