פרגיות אפויות בשמן זית, שום וקורנית, עם חצילים על האש ואגוזי מלך אפויים
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה מ-Olive Leaf, שרתון תל אביב
מרכיבים
- 4 כרעיים עוף מפורקים מעצמות
- 1 חציל קלוי על אש גלויה עד לריכוך מלא
- 1 כף סומק
- 8 כפות חומץ בין יין
- 1/2 כוס שמן זית
- 30 ג' אגוזי מלך
- 1 שן שום קצוצה
- 2 ענפי קורנית קצוצים
- 60 ג' עלי בייבי
- 1 מיץ לימון מחצי לימון
אופן ההכנה
* משרים את הכרעיים בחומץ ביין יין אדום, שמן זית, סומק, שן שום קצוצה, קורנית, מלח ופלפל שחור ומכניסים למקרר למשך כ שעה לספיגת טעמים.
* קולים את החציל על אש גלויה עד לריכוך , קולפים את החציל ומניחים את הבשר בכלי נפרד.
* מוציאים את הכרעיים מהמקרר לאחר כשעה, מנגבים מהנוזלים וצורבים במחבת או בגריל במשך 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מכניסים את הכרעיים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ונאפה במשך 10 דקות לערך.
* במקביל: את החצילים שקלינו על האש נתבל בנוזלי המרינדה, ואת עלי הבייבי הנותרים נקשט עם מלח, פלפל, לימון ושמן זית.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|