מרק דגים ירושלמי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
כדי שלא תתבלבלו, בסימון מתכננים לכם את כל התהליך- מהקנייה של המוצרים הטריים ביותר, אופן ההכנה וכמובן (החלק הכי חשוב) האכילה!
מרכיבים
- המתכון מתחיל במחנה יהודה, אצל נחמן מרחוב השקמה,
- שם בוחרים בקפידה את הברבוניות הטריות (העיניים שלהן אמורות לקרוץ לכם...) ושלל הדגים הדרושים למתכון, בצורת פילה, והם: מוסר, בורי, בס, דניס, קוד, סלמון, מושט- ולבקש בנימוס את העצמות לארוז
- (לקחת בחשבון 200 גרם לאדם, בהנחה שהארוחה אכן מיועדת לבני אדם).
- יש להימנע מללחוץ את ידו של מוכר הדגים, אנו ממליצים על נשיקה.
- להיכנס באומץ לתוך הג'ונגל הקרוי בשם המקומיים "השוק העיראקי" ולהתחיל לאגור את הפריטים הבאים:
- ראש שום
- 2 בצל יבש
- סלרי אמריקאי קטן
- 2 כרישה
- 4 תפוחי אדמה
- 4 עגבניות
- כוכב אניס אחד
- 2 עלי דפנה
- זרד תימין
- קורט זעפרן
- פטרוזיליה
אופן ההכנה
עכשיו חזרו הביתה, סגרו פלאפונים ונתקו את הנייח, פנו מקום בלב ובמטבח ולעבודה:
בסיר בינוני בשלו את העצמות בליטר מים עם מלח ופלפל שחור (תשכחו ממנו שעה)ובינתים חתכו דק דק דק את כל הירקות ובשלו אותם בסיר אחר בתוספת מלח-פלפל-שמן זית (10 דקות).
סננו את עצמות הדגים והוסיפו את הנוזלים לירקות.
עכשיו הזמן לחתוך את הדגים בגודל של כ- 2 סנטימטר (פרט לברבוניות).
5 דקות לפני ההגשה:
להוסיף את הדגים למרק הרותח, למזוג לצלחות ולפזר פטרוזיליה קצוצה על הצלחת.
בתיאבון!
המתכון באדיבות
|
מסעדת מואיז
דרך חברון 49, ירושלים
הצג טלפון
02-6729950
|