סופגניה לא מטוגנת

סופגניה לא מטוגנת

תיאור המתכון

הנטורופתית אפרת נבון-כהן ממכללת השף מציגה מתכון בריא במיוחד, עם סופגניות ללא טיגון השומרות על הטעם האותנטי של חנוכה. בתיאבון

מרכיבים

סופרה ראשון לציון

אופן ההכנה

נמיס את השמרים בחצי כוס מהנוזלים + כפית מהסוכר, עד שנוצרת תסיסה.
נערבב בקערה גדולה 2 כוסות מהקמח, את שאר הנוזלים ואת שאר חומרי הבצק – שימו לב: על החומרים להיות בערך בטמפרטורת החדר כדי שהשמרים יעבדו.
נוסיף את תמיסת השמרים ומערבבים היטב.
נוסיף בהדרגה את שאר הקמח ונלוש עד לקבלת מרקם חלק ואחיד – על הבצק להיות מעט דביק, ולא נוסיף עוד מים חמימים.
נניח לבצק לתפוח במקום חמים במשך 40 דקות.
עכשיו נלוש את הבצק במשך כשלוש דקות ונניח שוב לתפיחה במשך 40 דקות.
נחמם את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), ונרפד תבנית בנייר אפייה או נשמן תבנית שקעים - אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון אין צורך לשמן, למרות שהשמן תורם לתחושת הסופגנייה. נשמן היטב את הידיים וניצור בעדינות את כדורי הסופגנייה.
נניח את הכדורים בתבנית האפייה, ונאפה במשך כ-20 דקות. מדי פעם מומלץ לבדוק האם הסופגניות מוכנות.
לסיום נזריק ריבה טבעית ונפזר סוכר חום טחון מלמעלה.
מומלץ לאכול כמה שיותר טרי. בתיאבון!

המתכון באדיבות
בית ספר לבישול מכללת השף החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב הצג טלפון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש