Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> אוסובוקו טלה על קוסקוס עדשים

אוסובוקו טלה על קוסקוס עדשים

אוסובוקו טלה על קוסקוס עדשים

תיאור המתכון

אוסובוקו טלה מוגש מעל קוסקוס עדשים בראס אל חנות ברוטב בצל ורימונים בשילוב שמן זית איכותי.
מאת השף בן נרושוביץ מ"מכללת השף".

מרכיבים

סופרה ראשון לציון

אופן ההכנה

לאוסובוקו: חותכים את כל הירקות, מקמחים בעדינות את האוסובוקו וסוגרים אותם היטב בסיר רחב ועמוק.
מוציאים את הבשר ומניחים את הירקות כולל העגבניות ומטגנים עד להשחמה.
מחזירים את הבשר לסיר כאשר העצם עומדת והבשר בחלק התחתון, ומוסיפים את ציר הבקר.
מכסים בנייר אלומיניום ומבשלים בתנור ב-150 מעלות כ-8 שעות.
לקוסקוס: מכינים את העדשים במים רותחים ללא תיבול ומניחים לסינון.
מניחים את הקוסקוס בקערה, ובמקביל מביאים לרתיחה את הציר ביחד עם התבלין.
שופכים את הציר מעל לקוסקוס ומכסים בניילון נצמד ל-10 דקות לפחות.
מפוררים בעזרת מזלג ומוסיפים את שמן הזית.
מקפלים פנימה את העדשים ומתקנים תיבול.
מטגנים את הבצל והשמן בסיר בחום בינוני עד שהבצל מקבל צבע זהוב, ומוסיפים פנימה את הסוכר והטימין. ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת מרקם חום ואחיד.
מניחים לתבשיל התקרר ומוסיפים פנימה את גרעיני הרימון.
מגישים כאשר הקוסקוס מונח בתחתית הצלחת ומעליו האוסובוקו ומעליהם מונחת הריבה.

המתכון באדיבות
בית ספר לבישול מכללת השף החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב הצג טלפון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש