מרק ארטישוק ירושלמי עם אגוזי ברזיל ותמרים לחים - באדיבות מסעדת קימל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק ארטישוק ירושלמי עם אגוזי ברזיל ותמרים לחים - באדיבות מסעדת קימל ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ''ג ארטישוק ירושלמי מקולף (שורשים צעירים)
- 1 כרישה גדולה פרוסה
- 4 שיני שום
- 1 שמנת מתוקה
- 1/2 שורש סלרי
- 1.5 ליטר מים
- 1/2 כפית מלח ים
- 1/2 כפית פלפל גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 100 גרם אגוזי ברזיל
- 100 גרם תמרים לחים
אופן ההכנה
להביא לרתיחה את הארטישוק, הכרישה, שורש הסלרי והשום.
לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.להוריד מהאש, לטחון במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. להחזיר לאש ולתבל במלח, פלפל לבן, שמנת מתוקה ואגוז מוסקט.
לקישוט, לקלות את התמרים במחבת עם מעט חמאה. ליצוק את המרק על הצלחת ולקשט באגוזי ברזיל ובתמרים.
הערות
המתכון באדיבות השף שאול בן אדרת, מסעדת קימל
קישורים:קימל