Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות בשריות> כבד ברווז בענבים ובצל מטוגן

כבד ברווז בענבים ובצל מטוגן

כבד ברווז בענבים ובצל מטוגן

תיאור המתכון

כבד האווז הוא חלק בלתי נפרד וידוע היטב ממטבח הגורמה האירופאי, ופריט מוכר היטב לכל אנין טעם ישראלי. לעומת זאת, בן דודו, כבד הברווז, הנחשב דוקא לרך יותר ועשיר בטעמו, לא עלה עד היום באופן תדיר על הצלחות במסעדות היוקרה הישראליות. חסידי כבד הברווז אף מעלים כטיעון נוסף בזכותו את העובדה שגידול ברווזים אינו כרוך בפיטומם המיותר ומלא הסבל, כפי שנהוג אצל האווזים, אלא הם מגודלים כמו עופות רגילים.

מסעדת הגורמה "אלגונקווין" שבמושב בניה המיועדת לאירועים קטנים בהזמנה מראש, שילבה לאחרונה בתפריט הבית שלה מנה מוצלחת במיוחד של כבד ברווז, בשילוב ענבים, בצל מטוגן וריבת פירות יער, הזוכה להצלחה רבה בקרב הסועדים.

"הברווז הרבה יותר אצילי ורך מאשר האווז", מסבירה רלי שולמן, שפית אלגונקווין. "הייחודיות של כבד הברווז כבר ידועה מזה עשור במסעדות הנחשבות באירופה ועכשיו זה מתחיל לחלחל לגסטרונומיה הישראלית".
המתכון של שפית רלי שולמן עבור מנת "כבד ברווז עם ענבים, בצל מטוגן וריבת פירות יער".

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים מחבת ברזל יציקה עבה עם שמן הזית בלהבה חזקה (חום גבוה).
מוסיפים את הבצל הפרוס (שני הסוגים).
מוסיפים את הסוכר ואת המלח ומטגנים עד שהבצל יזהיב.
מוסיפים את הכבד ומטגנים מספר דקות מכל צד עד להשחמה.
בדקה האחרונה של הטיגון מוסיפים את הענבים ומערבבים הכול ביחד.
מתבלים בפלפל שחור גרוס ובפטרוזיליה קצוצה טרייה.
מוסיפים מעט מלח ים אטלנטי.
מגישים את המחבת עם קערית קטנה של ריבת פירות יער.

המתכון באדיבות
מסעדת אלגונקווין משק 21, בניה הצג טלפון קופונים לאלגונקווין