רוטב ענבים עם עשבי תיבול
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 1:45
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אנו לקראת סוף תקופת הענבים וכדאי לנסות כי עד הקיץ הבא פשוט אין... מצוין על בשר וכתוספת לסלט חסה ואורז. להגיש חם או קר. מצוין כחטיף על קיסם.
מרכיבים
- 2 סלסילות ענבים לבנים ללא חרצנים רחוצים ומופרדים, ראש שום מקולף ופרוס דק, 8 כפות שמן זית, מלח, פלפל, 2 כפיות תבלין בוסתן גלילי לפסטה ורטבים (בוסתן אברהם), כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
1. לערבב את כל המצרכים למעט היין ולסדר בתבנית אפייה
2. להוסיף את היין בעדינות (לא לפזר)
3. לאפות כשעה ו-45 דקות ב-200 מעלות. לערבב כל 10 דקות.
הערות
על תבלין בוסתן גלילי לפסטה ורטבים:
תערובת עשבי תיבול ארומאטית עם לוונדר ריחני. שימושים: רטבים על בסיס עגבניות ושמנת, מרינדה, ירקות, בשר ועוד.
אופן השימוש: לפזר ביד או להשרות לפני השימוש במשך 15 דקות עם שמן זית למיצוי טעמים.
קישורים:מתכונים גליליים