סלט חציל אפוי עם טחינה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מכירים את הסלטים הקטנים, המזטים, שתמיד גונבים למנה העיקרית את ההצגה? לפניכם מתכון לסלט חציל משובח בטחינה, ללא קיצורי דרך!
מרכיבים
- 1 חציל במשקל של חצי ק"ג
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1 שום כתוש
- שמן זית
- מלח
- תבלינים
אופן ההכנה
צולים את החציל על גחלים עד שהוא נעשה רך ביותר ומימיו השחורים נפלטים החוצה. צולים החציל מכל הכיוונים, הופכים אותו מדי פעם.
לאחר מכן, מקלפים את החציל, שוטפים אותו במים זורמים ושמים בצלחת עד שיתקרר.
הכנת הטחינה:
שופכים את כוס הטחינה לתוך קערה, מוסיפים את מיץ הלימון, השום הכתוש והמלח ומתחילים לערבב. מדי פעם מוסיפים עוד מים עד לקבלת טחינה מדוללת, סמיכה ולא נוזלית. היה והוספנו יותר מים, ניתן להוסיף טחינה גולמית לאיזון.
עם קבלת טחינה סמיכה כלבן (ניתן לטעום), מוסיפים מלח ו/או לימון לפי הטעם.
כותשים את החציל, מוסיפים את השום הכתוש ואת הטחינה, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים.
מוסיפים מלח ותבלינים על פי טעם, שמים בצלחת ומוסיפים שמן זית ופטרוזיליה.