מרק דושפרה בוכרי - מסעדת סמרקנד
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: 4 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק דושפרה בוכרי - מסעדת סמרקנד ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים להכנת בצק הכיסונים :
- כמות של כ – 80 יחידות
- 1 ק''ג קמח לבן רגיל
- 2 ביצים
- 1.5 כוסות מים
- 1 כף של מלח גס
- חומרים להכנת המלית :
- 300 גרם בשר עגל טחון
- מעט שומן כבש
- 2 בצלים
- מלח, פלפל וקימל טחון
- חומרים להכנת המרק :
- 250 גרם צוואר עגל חתוך לקוביות קטנות
- 1 בצל חתוך לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 גמבה חתוכה לקוביות
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כוס חומוס
- 1/2 כוס דובדבנים מיובשים מושרים במים
- 2 ליטר מים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים את החומרים לבצק ולשים עד לקבלת בצק גמיש ורך (ניתן להוסיף מעט קמח, או מים על פי הצורך)
יוצרים מהבצק כדור, משמנים ומכניסים למקרר לשעה.
מערבבים את החומרים למלית
לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו לעלה דק, ניתן לרדד את הבצק במכונה להכנת פסטה או במערוך רגיל
חותכים לריבועים של 4 ס''מ במרכזם מניחים כפית מחומרי המלית, מקפלים את הרבוע באלכסון למשולש,
מצמידים את 2 קצוות המשולש זה לזה, ומעליהם סוגרים עם הקצה השלישי.
אופן הכנת המרק:
מטגנים את חתיכות הבצל, עד להזהבה, מוסיפים את קוביות הבשר, העגבניות, הגמבה, הגזרים והחומוס
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים מס' דקות ומוסיפים את מים.
מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה כ – 3 שעות.
מוסיפים את הדובדבנים המיובשים למרק כ – 10 עד 15 דקות לפני הגשתו ובזמן זה מבשלים את הכיסונים בסיר נפרד, עם מים, מעט מלח ושמן, עד שהם צפים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סמרקנד
יחזקאל קזז 18 , אור יהודה
הצג טלפון
03-5333448
|