מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לברק אפוי

לברק אפוי

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללברק אפוי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

חורצים שני חתכים אלכסוניים בעור הדג, משמנים ומתבלים במלח ופלפל.
מניחים בבטן הדג עשבי תיבול, שום ולימון פרוס.
מחממים תנור ל- º250 במצב גריל עליון, מסדרים את הדגים במגש מרופד בנייר אפייה.
כאשר פסי החימום מאדימים מכניסים את הדגים לתנור
ברגע שעור הדגים משחים מוציאים בזהירות את המגש ומשנים את התנור לחום רגיל.
מחממים בסיר קטן את ציר הדגים ביחד עם עגבניות השרי, הזיתים והצלפים.
מפזרים על הדגים את החמאה ויוצקים את הציר החם בזהירות מסביב לדגים, לא יותר מחצי גובה הדגים.
מכסים בנייר אלומיניום ומחזירים לתנור למשך 8-10 דקות נוספות.
מעבירים בעזרת פלטה רחבה את הדגים לצלחות הגשה.

*לפרזנטציה מרשימה וחגיגית אפשר ניתן להכין את הדגים ב''מעטפות'' נייר אפייה אישיות ולהגישם לשולחן סגורים. ניחוח הבישול שיעלה ברגע פתיחת המעטפה (זהירות – חם) לא יישכח במהרה.

*רצוי להגיש בליווי תוספת קלילה כגון ירקות קלויים או סלט ירוק רענן

המתכון באדיבות
בית קפה גרציא קפה ותוצרת קיבוץ העוגן, קיבוץ העוגן הצג טלפון