קציצות דג בסגנון אסייתי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קציצות דג בסגנון אסייתי (גפילטע-פיש אסיאתי) של השף בן נרושביץ, ''מכללת השף'' ברחבי הארץ
מרכיבים
- לקציצות:
- בשר דגים משני דגי בס ללא עצמות
- 3 ביצים
- 4 כפות פרורי לחם מסוג פנקו
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות היטב
- לרוטב:
- 1/2 ליטר ציר עוף (אפשר גם מאבקה)
- 1/2 ליטר חלב קוקוס
- 4 שיני שום
- 1/4 כוס סויה
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות שמן סומסום
- 2 עגבניות חתוכות לשמיניות
- 12 עלי בזיליקום
- פלפל חריף לפי הטעם
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל החומרים של הקציצות ומניחים במקרר לשעה.
במקביל מניחים בסיר את שמן הסומסום ומטגנים קלות את הג'ינג'ר עם השום והעגבניות.
מוסיפים את ציר העוף והבזיליקום ומבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את חלב הקוקוס והסויה וממשיכים לבשל עד לרתיחה.
מכינים מהתערובת קציצות ומפילים לסיר בעדינות ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ומגישים.