פילה פלמידה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פילה פלמידה במילוי בורגול ובעשבי תיבול על במיה ועגבניות שרי תמר לחות וזיתים סוריים.
מתכון של השף אבירם דותן, "ג'וי", ירושלים.
מרכיבים
- 500 גרם ביבי פלמידה מפולט - 2 פילטים של 200 גרם כל אחד לאדם
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות
- 300 גר של במיה בלאדי
- 10 יח עגבניות תמר
- צרור פיטרוזליה
- צרור כוסברה
- צרור בצל ירוק
- כף זיתים סוריים
- כף עלי אורגנו
- שוט יין לבן יבש
- 1 שום כתוש
- 200גר בורגול מושרה במים
- 2 פרוסות צ'ילי ירוק
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל שחור.
מחממים במחבת טפלון 1/4 כוס שמן זית על אש בינונית.
ממלאים את הדג בעישבי תיבול ובורגול ומניחים את הדג בזהירות.
עכשיו צורבים את המרכיבים במשך דקה (מהצד של העור), הופכים ומטגנים כחצי דקה על הצד השני.
מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים בצלחת נפרדת.
במחבת בה טיגנו את הדגים מקפיצים את העגבניות עם הבמיה, הזיתים, השום והצ'ילי.
מוזגים את היין הלבן ומדליקים עם מצית או גפרור ("פלמבה"). מוסיפים אורגנו, מלח ופלפל.
טיפ הגשה: מניחים על צלחת אישית את הזיתים והרוטב והבמיה ומעליהם את נתח הדג. מזליפים מעט שמן זית על הדג והצלחת - ואומרים בתיאבון!
המתכון באדיבות
|
מסעדת ג'וי
עמק רפאים 24, המושבה הגרמנית, ירושלים
הצג טלפון
1-599-530-033
קופונים לג'וי
|