פילה פלמידה

פילה פלמידה

תיאור המתכון

פילה פלמידה במילוי בורגול ובעשבי תיבול על במיה ועגבניות שרי תמר לחות וזיתים סוריים.
מתכון של השף אבירם דותן, "ג'וי", ירושלים.

מרכיבים

אופן ההכנה

מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל שחור.
מחממים במחבת טפלון 1/4 כוס שמן זית על אש בינונית.
ממלאים את הדג בעישבי תיבול ובורגול ומניחים את הדג בזהירות.
עכשיו צורבים את המרכיבים במשך דקה (מהצד של העור), הופכים ומטגנים כחצי דקה על הצד השני.
מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים בצלחת נפרדת.
במחבת בה טיגנו את הדגים מקפיצים את העגבניות עם הבמיה, הזיתים, השום והצ'ילי.
מוזגים את היין הלבן ומדליקים עם מצית או גפרור ("פלמבה"). מוסיפים אורגנו, מלח ופלפל.
טיפ הגשה: מניחים על צלחת אישית את הזיתים והרוטב והבמיה ומעליהם את נתח הדג. מזליפים מעט שמן זית על הדג והצלחת - ואומרים בתיאבון!

המתכון באדיבות
מסעדת ג'וי עמק רפאים 24, המושבה הגרמנית, ירושלים הצג טלפון קופונים לג'וי