תפוחים ברוטב דבש תמרים וקינמון
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שף קונדיטור מרים הרשקו
מורה לקונדיטאות
דן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים
מרשת מלונות דן
מרכיבים
- 10 תפוחי עץ מזן ''גרני-סמיט'', קלופים וללא חרצנים, פרוסים לטבעות בעובי 5-6 מ''מ
- להכנת הבלילה:
- 1/2 ליטר בירה לבנה
- 1/2 ליטר מים
- 100 גרם סוכר לבן
- 100 סמ''ק שמן צמחי (קנולה או תירס)
- 4 ביצים
- קורט מלח
- 800 גרם קמח רגיל
- להכנת הרוטב:
- 150 גרם דבש
- 150 גרם סילאן (דבש תמרים)
אופן ההכנה
משרים את טבעות התפוחים במים ומעט מיץ לימון (למניעת השחרה).
מפרידים את הביצים. מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף גמיש.
בקערה נפרדת טורפים את הבירה, המים, השמן והחלמונים. מוסיפים לתערובת את המלח והקמח ומערבבים, אבל לא יותר מדי.
עצת השף: יש להקפיד לא לערבב יותר מדי כדי להבטיח קבלת תערובת אוורירית.
מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים בזהירות.
מחממים בסיר שמן עמוק עד לחום בינוני (על סף רתיחה). טובלים את פרוסות התפוחים בתערובת הבלילה ומטגנים כדקה עד להזהבה.
מוציאים את פרוסות התפוחים המטוגנות בעזרת כף מחוררת ומניחים אחד על גבי השני בשיפוע (מבנה דמוי ''רעפים''), על גבי נייר סופג.
להגשה: מגישים לכל סועד בצלחת אישית 2 פרוסות תפוח מונחות בשיפוע ומזרזפים דבש מעורב בסילאן. מפזרים מעל מעט קינמון טחון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דן גורמה
אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה
הצג טלפון
04-8302000
|