קארה טלה במשרה רכז רימונים, שום וסויה מוגש על מצע צ'טני חבושים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקארה טלה במשרה רכז רימונים, שום וסויה מוגש על מצע צ'טני חבושים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 יח' קארה טלה 3 צלעות מקוצבות – 280 גר' ליחידה
- למשרה:
- כפית עלי טימין מופרדים מהגבעול
- 3 כפות רכז רימונים
- 4 שיני שום כתושות
- 100 מ"ל סויה מלוח משובח
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס, פלפל שחור גרוס גס לפי הטעם
- צ'טני חבושים:
- 700 גר' חבושים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ
- 4 בצלצלי שאלוט קצוצים דק דק
- 150 גר' סוכר חום אמיתי ( עדיף אורגני)
- ½ כוס יין לבן יבש
- 3 כפות חומץ תפוחים טבעי
- 1 עלה דפנה
- 3 כפות שמן זית משובח
- קורט מוסקט מאגוז שלם מגורר
- 1 ראש ציפורן מעוך
- 50 גר' עלי נענע טחונים
- מלח ופלפל שחור גרוס גס לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לערבב בקערה רחבה את מרכיבי המשרה
2. להניח את הצלעות במשרה למשך 3 שעות במקרר, עטופות בניילון נצמד
3. בזמן שהצלעות מונחות במשרה מכינים את הצ'טני חבושים:
בסיר רחב נמוך שוליים מחממים את שמן הזית ומביאים את הבצל הקצוץ והשום עד להזהבה קלה.
מוסיפים את החבושים ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך (הבישול נעשה עם מכסה).
לאחר שהחבושים רכים מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים עד לקבלת קרמל סמיך ומבריק.
מוסיפים את היין הלבן, מבשלים עד לצמצום כמעט מוחלט, מוסיפים את החומץ וממשיכים לבשל עד לספיגה כמעט מוחלטת של הנוזלים.
מוסיפים את עלה הדפנה ומתבלים בכל התבלינים היבשים.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הנענע הטחונה ומבשלים מס' דק' נוספות.
מכבים את האש ומניחים בצד עד להגשה.
4. את צלעות הטלה מוציאים מהמשרה וסופגים את הנוזלים.
5. מחממים תנור ל- 180 מע', מניחים את הצלעות על תבנית אפייה ואופים עד למידת העשייה הרצויה (רצוי בשר ורוד).
6. מניחים את צ'טני החבושים על הצלחת ומעל את הצלעות ומגישים.