שוק טלה בתנור
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ראש השנה מתקרב. מחפשים מתכון מיוחד לארוחת החג המשפחתית? אלעד זלמנוביץ' מבית "פרה-פרה" עם גרסה מעניינת וקלה להכנה של שוק טלה בתנור, כדאי לנסות!
מרכיבים
- שוק טלה 1.6-2 ק"ג
- שיני שום שלמות
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- חרדל גרגירים
- שמן זית
- רוזמרין טרי
אופן ההכנה
יש להוציא את שוק הטלה מהקירור כ- 20 דקות לפני ההכנה.
עם סכין נחרוץ חריצים בבשר, ולתוכם נכניס את שיני השום, נעסה את נתח הבשר בחרדל ובשמן הזית, נפזר על הבשר את הפלפל הגרוס והמלח הגס, נניח בתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל- 20 דקות.
נוריד את חום התנור ל- 200 מעלות ונמשיך לצלות את הבשר כ- 15 עד 20 דקות לכל ק"ג.
לאחר מכן ניתן לבשר 'לנוח' כ -10 דקות לפני החיתוך, ומשם פשוט נגיש לשולחן, בצירוף כל תוספת אפשרית.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פרה פרה
הביל"ויים 7, גדרה
הצג טלפון
053-6113005
|