קומבינציית שוקלד
- מתאים ל: 50 מנות קטנות מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
השף מאיר אדוני
מרכיבים
- ביסקוויט שוקלד בלג:
- 200 גר' שוקלד מריר
- 100 גר' חמאה
- 500 גרם נוגט
- 150 גרם קורנפלקט מעוך
- 1כפית פלפל שחור גרוס
- מוס שוקלד הדרים:
- 140 גרם גלוקוזה
- 140 מ"ל ברנדי
- 200 מ"ל מיץ תפוזים
- 600 גרם שוקלד מריר מומס
- 600 מ"ל שמנת מתוקה
- לשכבת שקדים:
- שקדים מצופים שוקלד וקקאו של ולרונה .
- טוויל פולי קקאו:
- 100 גרם גלוקוזה
- 100 גרם סוכר
- 80 גרם חמאה
- 50 מ"ל חלב
- 125 גרם פולי קקאו גרוסים
- 10 גרם אבקת קקאו
אופן ההכנה
הביסקוויט:
ממיסים את השוקלד והחמאה, מעבים לקערת המיקסר ומערבבים עם הנוגט.
מקפלים פנימה את הקורנפלקס שוטחים את התערובת בתבנית בגודל 30*40 ס"מ או בגסטרונום מקררים חצי שעה במקרר.
המוס:
ממיסים את הגלוקוזה עם הברנדי ומיץ התפוזים, מוסיפים את השוקלד המומס.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים עם תערובת השוקלד,כל פעם שליש, עד שהמסה אחידה.
מורחים את המוס על הביסקוויט בשכבה אחידה ומקררים 3 שעות במקרר .
בעזרת מיקד שנטבל במים חמים קורצים את הצורה הרצויה.
בכל מנה נועצים 3 שקדים מצופים .
טוויל:
ממיסים את הגלוקוזה,הסוכר,החמאה והחלב על אש נמוכהעד שהתערובת מבעבעת.מבליעים לתוך המסה את האבקה ופולי הקקאו,מערבבים ומסירים מהאש(לא מבשלים)
מחלקים את התערובת לשניים ומררדים כל חלק בין שני ניירות אפייה .
אופים 10דקות ב- 180 מעלות, עד שהמאפים מפסיקים לבעבע.
מוציאים מהתנור וחותכים בעזרת אותו מיקד לגודל וצורת הביסקוויט.מחזירים לתנור לייבוש כ- 10 דקות ב -100 מעלות ,
הערות
מכסים את הבסקווטים והמוס בטוויל ומגישים
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת כתית
נחלת בנימין 57, תל אביב
הצג טלפון
03-5107001
|