קיפודוני שוקלד

קיפודוני שוקלד

תיאור המתכון

שף ניר צוק

מרכיבים

אופן ההכנה

ממיסים את השוקלד מעל אמבט מים חמים.
מערבבים את האמרטו עם החלמון , מוסיפים את מחית האגוזים ומערבבים היטב.
מוסיפים את השוקלד המומס מערבבים ומקררים במקרר.
יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 1/2 ס"מ ומקררים.
בעזרת מזלג פרנילים טובלים את כדורי השוקלד בשוקלד המטומפר ומצצנים על נייר פרגמנט.
טובלים פעם נוספת בשוקלד ובעזרת מזלג יוצרים מעין קוצים.

קרם אנגלייז:
מרתיחים את החלב עם מקל וניל והסוכר.
בכלי קטן מערבבים את הקונפלור עם החלמונים, מסננים מעל מעט מתערובת החלב, מערבבים ומחזירים לסיר , מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

הערות

צורת הגשה:

יוצקים מהרוטב ל 8-6 צלחות עמוקות ומפזרים מעל קיפודונים.

המתכון באדיבות
מסעדת קורדליה סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו הצג טלפון