מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קיפודוני שוקלד

קיפודוני שוקלד

תיאור המתכון

שף ניר צוק

מרכיבים

אופן ההכנה

ממיסים את השוקלד מעל אמבט מים חמים.
מערבבים את האמרטו עם החלמון , מוסיפים את מחית האגוזים ומערבבים היטב.
מוסיפים את השוקלד המומס מערבבים ומקררים במקרר.
יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 1/2 ס"מ ומקררים.
בעזרת מזלג פרנילים טובלים את כדורי השוקלד בשוקלד המטומפר ומצצנים על נייר פרגמנט.
טובלים פעם נוספת בשוקלד ובעזרת מזלג יוצרים מעין קוצים.

קרם אנגלייז:
מרתיחים את החלב עם מקל וניל והסוכר.
בכלי קטן מערבבים את הקונפלור עם החלמונים, מסננים מעל מעט מתערובת החלב, מערבבים ומחזירים לסיר , מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

הערות

צורת הגשה:

יוצקים מהרוטב ל 8-6 צלחות עמוקות ומפזרים מעל קיפודונים.

המתכון באדיבות
מסעדת קורדליה סמטת הזכוכית 1, פינת יפת 30, יפו הצג טלפון