אוזני המן במילוי מרציפן לפורים
- מתאים ל: 40 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לאוזני המן, במילוי מרציפן, של פוד ארט.
המתכון של אוזני המן לחג פורים.
מרכיבים
- לבצק:
- 75 גרם אבקת שקדים
- 85 גרם אבקת סוכר
- 300 גרם קמח
- 210 גרם חמאה
- 1 ביצה
- למרציפן:
- 160 גרם אבקת שקדים
- 120 גרם אבקת סוכר
- 1 חלבון
- כפית מיץ לימון
- 30 גרם גרגירי כוסברה טחונים ומסוננים – מדובר בגריגרי כוסברה ולא בתבלין הכוסברה.
אופן ההכנה
הבצק –
יש לשים את כל חומרי הבצק היבשים יחדיו (ללא הביצה) בפוד פרוססור ולהוסיף פנימה את קוביות החמאה. ברגע שהחומרים הופכים לבצק אחיד יש להוסיף את הביצה ולאחר מכן לתת לבצק ''לנוח'' במקרר לשעתיים.
המרציפן-
לשים את כל החומרים יחדיו למעט זמן במעבד מזון - לוודא שהמלית לא תתקשה יתר על המידה.
לאחר מכן לרדד וליצור ממנו עיגולים (בעזרת כוס).
למרוח את שולי העיגול בביצה שתשמש כדבק לסגירת אוזן המן.
ליצור עיגול קטן של מרציפן, להכניס פנימה וליצור משולש.
יש לאפות בחום של 150 מעלות ולאחר שהוצאנו מהתנור נקשט עם מעט אבקת סוכר.
*את אבקת השקדים ניתן לרכוש בחנויות האפיה המובחרות – ריבלין, גרופשטיין, 4 chef.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת פוד ארט
שדרות שאול המלך 23, תל אביב
הצג טלפון
03-7119020
|