מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פאי תפוחים ופרג

פאי תפוחים ופרג

תיאור המתכון

מתכון לפאי תפוחים ופרג,
של פוד-ארט.

מרכיבים

אופן ההכנה

להכנת הבצק:
יש לשים את כל חומרי הבצק היבשים יחדיו (ללא הביצה) במעבד מזון ולהוסיף פנימה את קוביות החמאה. ברגע שהחומרים הופכים לבצק אחיד יש להוסיף את הביצה ולאחר מכן לתת לבצק ''לנוח'' במקרר לשעתיים.

יש לרדד את הבצק ולהניח אותו על תבנית בקוטר 22 ס''מ.
את שאריות הבצק יש לשמור, הן ישמשו אותנו אח''כ במלית.

להכנת המילוי:
שלב 1 - יש לרכך על מחבת באש נמוכה את תפוחי העץ עם החמאה, הסוכר, מיץ הלימון ומעט אבקת וניל עד שהתערובת תפריש נוזלים. לאחר מכן יש לסנןאת התערובת ולקרר אותה.

שלב שני – יש לבשל בסיר את כל שאר החומרים (מלבד פרורי העוגה) עד שהתערובת מסמיכה ואז להוסיף לה את פרורי העוגה (שיצרנו מאפית שאריות הבצק ועיבודם בפוד פרוססור).

יש לשפוך את תערובת תפוחי העץ על הבצק ועליה לשפוך את המלית.
ככיסוי לפאי נשתמש בפירורי עוגה או ברצועות שתי וערב (דרושה מחצית הכמות שהגדרנו לעשית הבצק התחתון)

אופים הכל ביחד ב- 150 מעלות כ- 40 דקות עד שמקבלים תחתית זהובה.


המתכון באדיבות
מסעדת פוד ארט שדרות שאול המלך 23, תל אביב הצג טלפון