סומברלה קון קרנה אי פויזו עם אורז מקסיקני
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעתיים וחצי
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
ארוחה עם סומברורו
מיכאל סיידו
שי דויד
מרכיבים
- לסומברלה:
- חצי כוס שמן
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף תבלין קייג'ון
- 600 גר' רצועות עוף
- 600 גר' רצועות אנטריקוט מיושן
- 2 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים.
- 4 כפות שופ כתוש
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות
- 2פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1/3 כוס יין לבן
- 6 כפות גרעיני תירס קפואים או משימורים
- 1/3 כוס רוטב קונפי פלפלים אדומים וצי'פולטה (להשיג במעדניות).
- כוסברה או פטרוזליה קצוצה לקישוט
- לאורז:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/3 כוס שמן
- 2 כוסות אורז פרסי
- 1/2 כוס תבלין לאורז מקסיקאי
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס גרעיני תירס קפואים או משימורים
- 2 פלפלים חריפים או 2 פלפלי חלפיניו
אופן ההכנה
הסומברלה:
1. מערבבים את שמן הזית, השום ותבלין הקייג'ון.יוצקים מחצית מהתערובת על רצועותת העוף ומחצית על רצועות האנטרקוט.מערבבים ומניחים במקרר ל 4-6 שעות.
2. מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית, מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.מוסיפים את הפלפלים והפלפל החריף ומטגנים כ- 2 דקות.
3. מוסיפים את רצועות העוף וממשיכים לטגן.כשצבען הופף ללבן מוסיפים את האנטרקוט וממשיכים לטגן עד לדרגת עשייה מדיום .
4. מוסיפים את היין ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את גרגרי התירס ואת רוטב הצ'יפולה ומבשליםכ-דקות עד להסמכת התבשיל.
האורז:
1. מטגנים את הבצל
2. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את האורז והתבלין המקסיקאי מערבבים בכף עץ כשתי דקות.
מוסיפים את המים ובוחשים.
3. מוסיפים את גרעיני התירס,הפלפלים ובצל ומערבבים.
4. מניחים על פני סיר מגבת ועליה מכסה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות .מורידים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה 15 דקות נוספות ,כדי שהאורז יספוג את הנוזלים.
5.מערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
הערות
מניחים מהסומברלה על מצע של אורז מקסיקאי, ומקשטים בכוסברא.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מקסיקנה בוגרשוב
בוגרשוב 7, פינת בן יהודה 41 , תל אביב
הצג טלפון
03-5279911
|