Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת שוקולד שעושה חשק

עוגת שוקולד שעושה חשק

עוגת שוקולד שעושה חשק

תיאור המתכון

מתכון לעוגת שוקולד מיוחדת לט''ו באב

העוגה ממש לא מסובכת להכנה אין הקצפות אין מיקסרים והיא טעימה בטרוף

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 165 מעלות
ממיסים את החמאה בסיר על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר והפלפל חריף ובוחשים מספר דקות עד שהסוכר נמס והתערובת הופכת אחידה. מורידים מהאש וממתינים כ-5 דקות.
מוסיפים את השוקולד ובוחשים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
טורפים את הביצים ואת החלבונים לתערובת אחת ומוסיפים אותם תוך כדי בחישה לשאר התערובת.
מנפים בעזרת מסננת את הקמח ואבקת האפיה לתוך התערובת, בוחשים ויוצקים לתבנית בקוטר 22 ס''מ או לשתי תבניות אינגליש קייק.
אופים כחצי שעה עד שהעוגה הופכת יציבה למגע בצדדים (במרכז קצת פחות).
מצננים בוזקים אבקת סוכר אוכלים
אם עוד יש לכם כח ואתם רוצים להטריף לבן\בת הזוג את החושים אפשר לצפות את העוגה בקרם שוקולד:
מחממים 1 קופסה שמנת מתוקה (שומן 38%) עד כמעט רתיחה. מוסיפים 300 גרם שוקולד מריר ובוחשים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים על העוגה וממתינים כ-3 שעות (או לא).

הערות

פורסים ומתענגים
אנא על תתפשרו על איכות השוקולד

המתכון באדיבות
קונדיטוריית לה מולאן בוגרשוב 72, תל אביב הצג טלפון