פרגיות ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים ופסיפלורה
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לרגל ט'ו באב מציע השף דודו גרינברג מ'מכללת השף' מתכונים מענגים על בסיס פרי האהבה פסיפלורה.
מרכיבים
- 1/2 חב' כוסברה
- 1/2 חב' פטרוזיליה
- 4 יח' שיני שום
- 50 גר' צנובר
- 100 גר' שקדים מולבנים
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מ-3 פסיפלורות ללא הגרעינים.
- מלח , פלפל
- מצרכים לרוטב:
- 2 גבעולי טימין
- 1/2 צ'ילי טרי קצוץ
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח, פלפל גרוס
- 2 כפות סוכר
- · 2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים
- 2 יח' שורש סלרי חתוכים
- 2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות
- 2 יח' תפו'א גדולים חתוכים
- עלים מ-2 גבעולי טימין
- 50 גר' מחמאה
- מלח, פלפל לבן
- מיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים
אופן ההכנה
הכנה לפרגיות:
נכניס למעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, שום, צנובר, שקדים,שמן זית, פסיפלורה, מלח, פלפל ונטחן עד לקבלת מחית.
ננקה טוב את הפרגיות משומנים עודפים ונמרח את הפרגית מהחלק הפנימי ונגלגל. בסיום הגלגול ננעץ קיסם על מנת שהגלילה לא תיפתח ונסגור במחבת חמה עם מעט שמן זית עד שהוא משנה את צבעו מכל הכיוונים. נעביר לתבנית אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות להמשך בישול למשך כ-15 עד 20 דקות.
אופן הכנה :
לפירה:
לתוך סיר עם מים נכניס את הפטרוזיליה, סלרי, תפו'א ותחתיות ארטישוק ונבשל עד להתרככות מלאה של כל החומרים ונוריד מהאש.
נסנן את המים ונמעך טוב את החומרים יחד עם המחמאה ולאחר מכן נעביר דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה, נוסיף את הפסיפלורה, מלח ופלפל ונניח בצד
להגשה :
בצלחת מעורכת נסדר שני גלילות של פרגיות כאשר הן חתוכות באלכסון ומיושרות בצדדים על מנת שנוכל להעמיד אותן, בקצה נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין ובתוכה נשים כף מהפירה, מלמעלה נזליף מעט מהרוטב ונניח גבעול טימין מעל.