פילה בקר ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים ופסיפלורה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לרגל ט'ו באב מציע השף דודו גרינברג מ'מכללת השף' מתכונים מענגים על בסיס פרי האהבה פסיפלורה.
ולמעוניינים באותה המנה בדגש בריאותי יותר, ניתן להחליף את פילה הבקר בפרגיות. ניתן לראות את המתכון גם באתר.
מרכיבים
- 4 יח' מדליוני פילה בקר בעובי 5 ס'מ
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
- 2 גבעולי טימין
- 1/2 צ'ילי טרי קצוץ
- 1/2 כוס יין לבן
- מלח, פלפל גרוס
- 2 כפות סוכר
- ·2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים
- 2 יח' שורש סלרי חתוכים
- 2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות
- 2 יח' תפו'א גדולים חתוכים
- עלים מ-2 גבעולי טימין
- 50 גר' מחמאה
- מלח, פלפל לבן
- מיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים.
אופן ההכנה
אופן הכנה :
לפירה:
·לתוך סיר עם מים נכניס את הפטרוזיליה, סלרי, תפו'א ותחתיות ארטישוק ונבשל עד להתרככות מלאה של כל החומרים ונוריד מהאש.
נסנן את המים ונמעך טוב את החומרים יחד עם המחמאה ולאחר מכן נעביר דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה, נוסיף את הפסיפלורה, מלח ופלפל ונניח בצד
לרוטב:
· נשים את כל החומרים בסיר קטן ונבשל עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם ונניח בצד.
לפילה:
נמרח את הפילה בשמן זית ונפזר בשני הצדדים מעט מלח ופלפל ונצלה במחבת או בגריל עד למידת העשייה הרצויה
להגשה :
· במרכז הצלחת נניח מדליון פילה בקר ולצידו נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין ובתוכה נשים כף מהפירה, מלמעלה נזליף מעט מהרוטב ונניח גבעול טימין.