מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > ירקות וקטניות> שעועית מוקפצת

שעועית מוקפצת

שעועית מוקפצת

תיאור המתכון

שעועית ירוקה מוקפצת בחמאה ושום.
מתכון קל ופשוט, מוגש לצד מנה עיקרית,
אפשר לשלב את השעועית המוקפצת בהגשה על פירה או לצד האורז.

מרכיבים

אופן ההכנה

שופכים את השעועית למים,
מבשלים עם כפית מלח עד 5 דקות לאחר הרתיחה.

מסננים את השעועית מהמים.
מעבירים את השעועית למחבת גדולה,
ומטגנים עם 50 גרם חמאה,
מוסיפים את שתי שיני השום הקצוצות, ואת מיץ הלימון. (סחיטה של חצי לימון אל תוך השעועית).

מקפיצים את השעועית ומערבבים מדי פעם, כ 10 דקות,
עד שחלקים קטנים מהשעועית המוקפצת מושחמים.

הערות

ניתן להגיש מיד, או לקרר ולחמם במיקרו לפני ההגשה.
אפשר לשים את השעועית עם השמן מהבישול על הפירה (פחות בריא, יותר טעים..),
או להגיש לצד אורז.

צריכה לצאת מנה של שעועית מוקפצת, עם טיפה מליחות.