קוגלהוף
- מתאים ל: 10-15 מנות
- זמן הכנה: שעה ורבע
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
דודו אוטמזגין מציג: מתכון לקוגלהוף- עוגת השמרים העגולה עם החור באמצע, שתמיד כיף לאכול! אז מה אוכלים קודם? את העוגה או את החור?
מרכיבים
- 1 ק''ג קמח
- 10 גרם מלח
- 50 גרם שמרים טריים
- 400 גרם חמאה רכה
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 60 מ''ל מים
- 200 מ''ל חלב
- למילוי:
- 200 גרם סוכר
- 20 גרם קקאו.
אופן ההכנה
1.מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצים, החמאה, הסוכר, החלב והמים.
2.מוסיפים את הקמח, המלח והשמרים.
3.לשים את הבצק במשך 20 דקות עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המיקסר.
4.מתפיחים את הבצק בטמפ' החדר למשך 1/2 שעה.
5מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד.
6.מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי של 3 מ''מ מורחים בחמאה מומסת או שמן.
7.מערבבים את חומרי המילוי ומפזרים בצורה שווה על כל חלק ומגלגלים.
8.מורחים את תבנית הקוגלהוף בחמאה (כדי שהעוגה לא תידבק ותשתחרר בקלות), מתפיחים ואופים בטמפ' של 160 מעלות במשך 40 דקות.
9.לאחר צינון משחררים את העוגה מהתבנית.
תגובות
-
עוגת קוגלהולף
אריאלה אורגל
(01/08/2011 16:48:00)
במתכון נרשם כי מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים.
מכאן אני מבינה שתצאנה 3 עוגות...
האם המילוי מתחלק גם הוא ל- 3 או לכל אחת כמות מילוי בנפרד ז''א: 200 גר' סוכר ו- 20 גר' קקאו לכל עוגה.
אודה להתייחסותכם.