עוגיות פלורנטין
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מכורים לממתקים ומתים לגוון? לפניכם מתכון לממתק אמיתי שהוא הצלחה בטוחה- עוגיה איטלקית דקה ופריכה, עם הפתעות של פירות יבשים ודבש.
מרכיבים
- לבצק:
- 170 גרם חמאה
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 2 כוסות גדושות קמח
- 1/2 כוס אגוזי לוז טחונים דק
- לציפוי הפלורנטין:
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות שמנת מתוקה
- 1 כף גדושה דבש
- 2 כפות גדושות סוכר
- 1 כף קמח
- 2 כפות תערובת פירות יבשים קצוצים
- 2/3 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה
1. מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר, מוסיפים את הביצה, הקמח ואגוזי הלוז.
2. מערבבים מעט ככל האפשר עד לקבלת בצק אחיד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למשך 4 שעות במקרר.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 1/2 ס''מ, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בטמפ' של 175 מעלות עד להזהבה קלה ומקררים.
5. מבשלים את כל חומרי הציפוי, למעט הפירות היבשים והשקדים.
6. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפירות והשקדים ומרתיחים שוב. מסירים מהאש ומקררים.
7. מורחים את התערובת של הפלורנטין על הבצק האפוי.
8. אופים פעם נוספת בטמפ' של 160 מעלות במשך 13-14 דקות עד להזהבה.
9. מצננים וחותכים לריבועים. לשמור בקירור.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר