פילפלים ממולאים
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מעולה לפלפל ממולא.
הפלפל הממולא בעוף או ממולא בהודו או פלפל ממולא בבשר אדום, מוגש כתוספת למנה עיקרית, אך יכול להוות מנה עיקרית בפני עצמה. (כיוון שמכיל גם אורז וגם בשר)
ממולץ להשתמש בפלפלים בצבעים בהירים (כתום \ צהוב \ ירוק בהיר), כיוון שפלפלים בצבעים כהים נותנים מרירות.
מרכיבים
- 10 פילפלים בינוניים, שמנים, עדיף בצבעים בהירים (ירוק כתום או צהוב)
- אפשר להוסיף גם קישואים מנוקים, אבל להשאיר להם תחתית, ו\או עלי כרוב מאודים.
- (בעלי הקרוב ממלאים את כל מה שלא נכנס בפלפלים)
- חצי ק''ג בשר או הודו טחון או עוף
- 2 גזרים
- קישוא אחד גדול
- מלח פלפל לפי הצורך
- 2 עגבניות קלופות
- 2 קופסא קטנה של רסק עגבניות
- 3 כפות מיונז.
- כוס וחצי אורז.
אופן ההכנה
למילוי של הפלפלים:
טוחנים את הבשר עם הגזרים, הקישוא, עגבניה אחת, קופסת רסק אחת וכפית מיונז אחת.
מערבבים את העיסה עם האורז.
מנקים את הפלפלים ושמים בתוכם את התערובת - ממלאים רק 3/4 כיוון שהאורז מתנפח ויכול לפוצץ את הפלפל, וסוגרים עם ראש הפלפל.
(אם נשארת עודף עיסה, אפשר לשים בתוך קישואים או בתוך עלי גפן מאודים.)
שמים את הפלפלים המומלאים בסיר עמוק כך שהפלפלים יכוסו לגמרי עם המים.
לוקחים בקערה נפרדת עוד קופסה של רסק עגבניות ועגבניה אחת חתוכה לקוביות עם שתי כפות מיונז, מלח ופלפל,
ממלאים את הסיר מים ושופכים את התערובת לתוך הסיר.
לערבב קצת (בלי לפגוע בפלפלים)
להוסיף מים עד לכיסוי של הפלפלים, ולהניח על אש גדולה.
כשהמים מגיעים לרתיכה מנמיכים את האש, ונותנים לפלפלים להתבשל עוד שעה-שעה וחצי.
הערות
כדי למנוע שריפה של הפלפלים, אפשר לרפד מראש את תחתית הסיר בעלי כרוב.