פאלק פניר (פאלק=תרד)
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכוני גבינה הודיים
מתכוני פניר לשבועות 2009
באדיבות מסעדת אינדירה
מרכיבים
- חצי ק"ג עלי תרד טריים
- 100 גרם גבינת פניר
- 1 בצל קצוץ
- 3 כפות חמאה
- 2-3 עלי דפנה
- כפית זרעי כמון
- מלח לפי הטעם
- רבע כפית פלפל שחור
- שלוש כפיות מחית ג'ינג'ר שום
- חצי כפית מחית צ'ילי ירוק
- שמן ירקות (לפי הטעם)
- כפית של אבקת Garam Masala רכיבים לאבקה:
- 2 גרם פלפל שחור
- 1 גרם ציפורן
- 2 גרם קינמון
- 1 גרם הל
- 1 גרם זרעי כמון
- 1 גרם עלי דפנה
- חצי גרם זרעי כוסברה
אופן ההכנה
לערבב את כל הרכיבים יחד ולטגן קלות במעט שמן (כ- 7 ד'). לטחון את התערובת עד קבלת אבקה אחידה. לשמור בסביבה מקוררת.
אופן הכנת המנה:
לחתוך את הפניר לקוביות קטנות (להשאיר 3 חתיכות בצד לקישוט). לטגן את גבינת הפניר במחבת על אש בינונית עד להזהבה ולהשאיר את הפניר בצד (הרחק מהחום).
מערבבים את מחית הג'ינג'ר, מחית הצ'ילי הירוק ומעט מים עם עלי התרד ומטגנים קלות במשך כ- 7 דקות במחבת עם מעט שמן.
לחמם בנפרד 2 כפות חמאה ולטגן את עלי הדפנה וגרגירי הכמון. להוסיף בצל ולהמשיך לטגן עד שהבצל מקבל גוון לבן ורוד. לאחר 5 ד' מוסיפים מלח, פלפל שחור, Garam Masala, ומערבבים היטב. מאחדים עם התרד המאודה ומוסיפים את הפניר המטוגן ומבשלים לשלוש דקות נוספות. לפני הגשה מפזרים מעל למנה את שארית הפניר ששמרנו בצד לקישוט.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אינדירה
שאול המלך 4, תל אביב
הצג טלפון
053-8094854
|