פניר ברוטב שמנת פיקנטי ופירות יבשים Shahi Paneer
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכוני גבינה הודיים
מתכוני פניר לשבועות 2009
באדיבות מסעדת אינדירה
מתכון להכנת גבינת פניר ניתן למצוא באתר
מרכיבים
- 200 גרם גבינת פניר
- 5-6 בצל ירוק
- סנטימטר של ג'ינג'ר יבש
- 3-4 שיני שום
- 2 פלפלים צ'ילי ירוק
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית אבקה צ'ילי אדום
- 3/4 כפית כורכום
- כפית גארם מסאלה
- 3-4 כפות שמנת
- חצי כוס של פירות יבשים קצוצים (קשיו, צימוקים, משמשים שזיפים ועוד)
- חצי כוס חלב
- 8-10 כפות שמן
- מלח לפי הטעם
- מרכיבים לתערובת אבקת Garam Masala:
- 2 גרם פלפל שחור
- 1 גרם ציפורן
- 2 גרם קינמון
- 1 גרם הל
- 1 גרם זרעי כמון
- 1 גרם עלי דפנה
- חצי גרם זרעי כוסברה
אופן ההכנה
1.לחמם מחבת עם שמן למדיום
2.לחתוך את הפניר לקוביות קטנות ולטגן במחבת עד להשחמה קלה. בזמן הטיגון להפוך את קוביות הפניר ובסיום להניח בצד.
3.להשחים קלות את הפירות היבשים בשמן ולהניח בצד.
4.לטחון במיקסר בצל ירוק, ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ירוק עד לקבלת תערובת אחידה של המרכיבים בצורת דבק.
5.לטגן את תערובת הדבק בשמן של טיגון הפניר עד להזהבה.
6.להוסיף מלח לפי הטעם, אבקת צ'ילי אדום, פלפל שחור, כורכום, גארם מסאלה ולהשרות 1-2 דקות יחד.
7.להוסיף חלב לתערובת (מהחלב נוצר הרוטב) להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. ממשיכים לבשל עד לקבלת מרקם דביק לרוטב.
8.להוסיף חצי מכמות פירות היבשים בזמן שהרוטב מתבשל (משדרג את טעם המנה) ואת שאר הפירות משאירים בצד לקישוט.
9.מוסיפים את הפניר המטוגן, ואת השמנת ממשיכים לבשל לעוד 5 דקות נוספות והמנה מוכנה.
10.מקשטים את המנה עם הפירות היבשים שנשארו ומעט שמנת.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אינדירה
שאול המלך 4, תל אביב
הצג טלפון
053-8094854
|