מותר פניר
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מיליוני הודים לא טועים, במיוחד אלה שבאו מאינדירה. לפניכם מתכון מיוחד לתבשיל הודי של גבינה, ירקות ותבלינים אותנטיים, באדיבות המסעדה.
מרכיבים
- 200 גרם גבינת פניר
- כוס וחצי אפונה ירוקה מבושלת
- בצל אחד
- עגבנייה אחת
- 3-4 עלי ציפורן
- רבע כפית פלפל שחור
- כפית אבקת ג'ינג'ר
- 3 שיני שום קצוצות
- צ'ילי ירוק אחד
- חצי כפית כורכום
- כפית אבקת צ'ילי אדום
- חצי כפית של כוסברה קצוצה
- כף גרעיני פרג
- כפית כמון
- כפית גארם מסאלה
- 5-6 כפות שמן
- מלח לפי טעם
- עלי כוסברה לקישוט
- מרכיבים לתערובת אבקת Garam Masala:
- 2 גרם פלפל שחור
- 1 גרם ציפורן
- 2 גרם קינמון
- 1 גרם הל
- 1 גרם זרעי כמון
- 1 גרם עלי דפנה
- חצי גרם זרעי כוסברה
אופן ההכנה
1.לחמם מחבת עם שמן זית למדיום.
2.לחתוך את הפניר לקוביות קטנות ולטגן במחבת עד להשחמה קלה. בזמן הטיגון להפוך את קוביות הפניר ובסיום להניח בצד.
3.לחתוך את הבצל, עגבניות וצ'ילי ירוק לחתיכות בגודל סביר ולטחון במיקסר עד שהתערובת הופכת לעיסה דביקה. בסיום הטחינה להוסיף את אבקת הג'ינג'ר שום.
4.לחמם את השמן שנשאר מטיגון הפניר ולטגן כ- 30 שניות את התבלינים. להוסיף את עיסת העגבנייה, בצל וצ'ילי שיצרנו ולהמשיך לטגן יחד במידת חום מדיום עד להזהבה.
5.מוסיפים את האפונה וכחצי כוס מים על פי הצורך להבאת הרוטב לסמיכות הרצויה.
6.מוסיפים את הפניר לתוך התערובת לערבב היטב ולהמשיך לחמם לעוד 5 דקות נוספות.
7.לקישוט מסדרים מעל עלי כוסברה והמנה מוכנה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אינדירה
שאול המלך 4, תל אביב
הצג טלפון
053-8094854
|