Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> קלצונה במילויים שונים

קלצונה במילויים שונים

קלצונה במילויים שונים

תיאור המתכון

איזה מילוי מתחשק לכם היום? רונימוטי מציגים מאפה שכולו יופי ושמחת חיים על בסיס בצק פיצה במילוי בסיסי של מרגריטה (גבינות, עגבניות ובזיליקום) ומגוון מילויים משתנים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מסירים את העוקץ מהעגבניות בעזרת סכין קטן ומניחים אותן בסיר גדול בצפיפות, כדי ליצור סביבה לחה ולמנוע חריכה.
2. מניחים את הסיר על אש נמוכה מאוד ומפזרים מלח גס. מבשלים כשעתיים, או עד שהעגבניות מתרככות ומוצפות בנוזליהן. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד שעה וחצי.
3. מוציאים את העגבניות מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למולי, שיטחן את העגבניות וגם יפריד את הקליפה והגרעינים.

מחלקים את הבצק הפוקצ'ה לחלקים של 270 גר' ומרדדים לאליפסות.
מורחים רוטב עגבניות במרכז הבצק ומפזרים גבינה, ירקות קלויים או תוספת אחרת לבחירתכם.
סוגרים את הבצק מעל המילוי ומהדקים בעזרת האצבעות היטב.
מושחים בעזרת מברשת בשמן זית מפזרים עשבי תיבול ומלח גס.
מחממים תנור ל- 240 מעלות ומכניסים את הקלצונה לאפייה של כ 8-10 דקות או עד צבע זהוב כהה.
מוציאים מן התנור ואוכלים חם.

המתכון באדיבות
מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי מזא"ה 3, רובע לב העיר, תל אביב הצג טלפון