קלצונה במילויים שונים
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
איזה מילוי מתחשק לכם היום? רונימוטי מציגים מאפה שכולו יופי ושמחת חיים על בסיס בצק פיצה במילוי בסיסי של מרגריטה (גבינות, עגבניות ובזיליקום) ומגוון מילויים משתנים.
מרכיבים
- בצק פוקצ'ה
- רוטב עגבניות מעגבניות טריות
- עלי זעתר קצוצים
- מוצרלה מגורדת
- מלח
- פלפל שחור
- ירקות קלויים או זיתים/אנשובי
- עשבי תיבול קצוצים
- הכנת הבצק:
- חצי ק''ג קמח לבן
- כף וחצי סוכר
- כף וחצי שמרים יבשים
- חצי כף מלח
- 320 מ''ל מים
- 4 כפות שמן זית
- חומרים ל-4 ק”ג רוטב:
- 6 ק”ג עגבניות אדומות בשלות מאוד (עדיף תמר)
- 3 כפות מלח גס
- 3 גבעולי בזיליקום
אופן ההכנה
1. מסירים את העוקץ מהעגבניות בעזרת סכין קטן ומניחים אותן בסיר גדול בצפיפות, כדי ליצור סביבה לחה ולמנוע חריכה.
2. מניחים את הסיר על אש נמוכה מאוד ומפזרים מלח גס. מבשלים כשעתיים, או עד שהעגבניות מתרככות ומוצפות בנוזליהן. מוסיפים בזיליקום ומבשלים עוד שעה וחצי.
3. מוציאים את העגבניות מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים למולי, שיטחן את העגבניות וגם יפריד את הקליפה והגרעינים.
מחלקים את הבצק הפוקצ'ה לחלקים של 270 גר' ומרדדים לאליפסות.
מורחים רוטב עגבניות במרכז הבצק ומפזרים גבינה, ירקות קלויים או תוספת אחרת לבחירתכם.
סוגרים את הבצק מעל המילוי ומהדקים בעזרת האצבעות היטב.
מושחים בעזרת מברשת בשמן זית מפזרים עשבי תיבול ומלח גס.
מחממים תנור ל- 240 מעלות ומכניסים את הקלצונה לאפייה של כ 8-10 דקות או עד צבע זהוב כהה.
מוציאים מן התנור ואוכלים חם.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר