סלט פיקי

סלט פיקי

תיאור המתכון

''פיקי'', ''תאנים'' באיטלקית, היא מנה איטלקית מסורתית, קלה להכנה ומושלמת לחג הביכורים ופתיחת הקיץ. אין כמו סלט מוצרלה בופאלו, בזיליקום ותאנים של רונימוטי כדי לחגוג את שבועות.

מרכיבים

אופן ההכנה

מעבירים את החומץ לסיר קטן ומצמצמים על אש נמוכה מאוד, עד שהופך לסירופ ומניחים להתקרר (מומלץ לעשות זאת עם כמות גדולה יותר של חומץ, לשמור בבקבוק ולהשתמש לפי הצורך). התוצאה היא בלסמי סמיך ומתוק בטעם עז.

קורעים ביד את כדורי המוצרלה ומניחים על צלחת שטוחה.

פורסים את התאנים לרבעים ומנחים לצד כל קרע מוצרלה. מפזרים את עלי הבזיליקום השלמים.

מפזרים מלח ים (רצוי אטלנטי), שמן זית ומעט מן הבלסמי המצומצם ומגישים.

המתכון באדיבות
מסעדת לה רפובליקה די רונימוטי מזא"ה 3, רובע לב העיר, תל אביב הצג טלפון