מאפינס נורמנדי

מאפינס נורמנדי

תיאור המתכון

מתכוני ירקות וגבינות מופלאים לחג השבועות – באדיבות "סנפרוסט"

כמות : 12 מנות / 70 קלוריות למנה
מנה אידיאלית לארוחה חלבית המכילה ירקות, חלבונים, פחמימות ושומן, סידן וויטמינים (בעיקר ויטמין A )ב-70 קלוריות ליחידה.הלקט כולל כרובית, ברוקולי וגזר גמדי. ברוקולי וכרובית הם ירקות ממשפחת המצליבים, המכילים תרכובות ייחודיות המונעות סרטן. הגזר עשיר בבטא קארוטן, נוגד-חמצון החיוני למערכת החיסון ומאט תהליכי הזדקנות.
משך הבישול הקצר של הירקות שומר על הערכים התזונתיים שלהם.להבדיל מפשטידה, יתרונו של המאפינס בכך שהוא מהווה מנה אישית מוגדרת ומתאים הן לאירוח והן כמנה ראשונה.בדיאטה - 2 מאפינס בתוספת סלט מהווים ארוחה מלאה ודלת קלוריות.

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מחממים במיקרוגל את הלקט במשך 5 דקות.
חותכים את התפרחות הגדולות של הברוקולי והכרובית.
2.מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלקט
ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ושבבי הבצל ומערבבים 3-2 דקות. מסירים
מהלהבה ומצננים מעט.
3.מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
4.יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס ואופים 30-25 דקות עד שהמאפינס
מזהיבים. מגישים חם.