מאפינס נורמנדי
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכוני ירקות וגבינות מופלאים לחג השבועות – באדיבות "סנפרוסט"
כמות : 12 מנות / 70 קלוריות למנה
מנה אידיאלית לארוחה חלבית המכילה ירקות, חלבונים, פחמימות ושומן, סידן וויטמינים (בעיקר ויטמין A )ב-70 קלוריות ליחידה.הלקט כולל כרובית, ברוקולי וגזר גמדי. ברוקולי וכרובית הם ירקות ממשפחת המצליבים, המכילים תרכובות ייחודיות המונעות סרטן. הגזר עשיר בבטא קארוטן, נוגד-חמצון החיוני למערכת החיסון ומאט תהליכי הזדקנות.
משך הבישול הקצר של הירקות שומר על הערכים התזונתיים שלהם.להבדיל מפשטידה, יתרונו של המאפינס בכך שהוא מהווה מנה אישית מוגדרת ומתאים הן לאירוח והן כמנה ראשונה.בדיאטה - 2 מאפינס בתוספת סלט מהווים ארוחה מלאה ודלת קלוריות.
מרכיבים
- 1/2 שקית (של 800 גרם) לקט נורמנדי מוקפא "סנפרוסט"
- 2 כוסות (כ-200 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור טחון
- 1 כף שבבי בצל מטוגן, או אבקת מרק בצל
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 3% שומן
- 2 ביצים
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף קמח (רצוי מחיטה מלאה)
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- תבנית מאפינס עם 12 שקעים, משומנת.
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מחממים במיקרוגל את הלקט במשך 5 דקות.
חותכים את התפרחות הגדולות של הברוקולי והכרובית.
2.מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הלקט
ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ושבבי הבצל ומערבבים 3-2 דקות. מסירים
מהלהבה ומצננים מעט.
3.מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
4.יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס ואופים 30-25 דקות עד שהמאפינס
מזהיבים. מגישים חם.