Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת "טאטי- גבינה שמנת קלאסית"

עוגת "טאטי- גבינה שמנת קלאסית"

עוגת "טאטי- גבינה שמנת קלאסית"

תיאור המתכון

באדיבות לחם טאטי

חומרים לטבעת אפייה בקוטר 24 ס"מ, גובה 5 ס"מ

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:
לערבב במג'ימקס את החמאה, קמח, מלח ואבקת סוכר – עד שמתקבלת תערובת של פירורים.
להוסיף בבת אחת את החלמונים והווניל עד שמתקבל בצק אחיד במרקם רך מאוד.
(צריך להקפיד לא לערבב את הבצק יתר על המידה, הוא מאבד מהפריכות שלו ומתפרק בעת הרידוד).
ברגע שהבצק אחיד להוציא לקערה ולעטוף בניילון נצמד.
להכניס למקרר לשעה לפחות. (ניתן להשאיר את הבצק מכוסה עד 4 ימים במקרר).
לאחר כשעה להוציא את הבצק ולרדד אותו לעיגול מעט יותר גדול מקוטר התבנית.
עובי הבצק צריך להיות 3 מ"מ.
מעבירים לתבנית אפייה מרופדת ב נייר אפייה, לחורר את פני הבצק חורים בעזרת מזלג.
לאפות בחום 16 מעלות, במשך 14 דקות. (תנורים חמים יש להוריד את הטמפרטורה ב- 10 מעלות).
הבצק צריך להיות אפוי, אבל בצבע חיוור.
להוציא את הבצק מהתנור, להניח עליו את טבעת האפייה, בעוד הבצק חם ללחוץ חזק על טבעת האפייה, ולקרוץ ממנו עיגול עד שמתקבל עיגול בקוטר התבנית.




אופן הכנת הקרם גבינה:
מערבבים בקערה גדולה ביצים, ווניל ויוגורט עד שחלק. מוסיפים את הגבינות, סוכר מלח ולימון.
מערבבים, ולבסוף מוסיפים את הקמח והקורנפלור.
מוודאים שהקרם חלק (בלי גושים), יוצקים אותו על תחתית העוגה ומכניסים לתנור, שחומם מראש, ל- 140 מעלות.
אופים 35 דקות, ומורידים את חום התנור ל- 120 מעלות לעוד 25 דקות.
מוודאים שהעוגה מוכנה ע"י הזזת התבנית, המרקם באמצע צריך להיות רוטט (כמו ג'לי).
להוציא מהתנור ולהמתין 15 דקות.
בינתיים, מערבבים את כל חומרי הציפוי ערבוב עדין (אין להכניס אוויר לציפוי)
ליצוק את הציפוי על מרכז העוגה ולהכניס לתנור חם וכבוי למשך 10 דקות.
להוציא את העוגה ולקרר למשך הלילה.



העוגה נשמרת במיטבה 3 ימים במקרר

המתכון באדיבות
קונדיטוריית לחם טאטי דרך השלום 53, גבעתיים הצג טלפון