סלט אגסים ורוקפור עם וינגרט אגוזי מלך
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סעודת מלכים מושלמת, כזו ששומעים עליה רק באגדות, לא יכולה להתקיים בלי סלט בעל אופי מלכותי. המתכון שלפניכם מיועד לשדרג כל ארוחה!
מרכיבים
- לסלט:
- תערובת חסות
- מספר עלי בזיל
- 1/2 חבילת רוקט
- (כל אלו קרועים לפיסות ביד ולא על ידי סכין)
- 1/2 חבילת נבטים (ברוקלי או אספסת), אם אפשר עדיף כאלה שנמכרים בבתי טבע, חתוכים לרצועות קטנות
- 1/2 כוס אגוזי מלך חצויים וקלויים מספר דקות בתנור
- 150 גרם גבינת רוקפור מפוררת
- 2 אגסים בשלים, חצויים, ללא הגלעינים וחתוכים לרצועות
- מלח גס
- פלפל לבן טחון
- לוינגרט:
- 3 כפות חומץ יין אדום
- 2 כפיות חרדל דיזון
- 3/4 ספל שמן אגוזים (אם לא משיגים, שמן זית יהיה גם טוב)
- מלח גס
- פלפל לבן
אופן ההכנה
הכנת הרוטב:
להקציף בקערה חומץ וחרדל עד שיתחברו ולאט, תוך כדי הקצפה, להוסיף את השמן עד שמסמיך. לתבל במלח ופלפל.
ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר. לפני השימוש לבחוש היטב.
הכנת הסלט:
בעדינות לשפוך מעט וינגרט על הירקות החתוכים, לערבב בעדינות תוך הקפצה ביד – לשים לב לא להציף את הירקות ברוטב.
להוסיף את אגוזי המלך קלויים וקצוצים, את גבינת הרוקפור והאגסים. לתבל במלך ופלפל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת חוות התבלינים בגלבוע
מכביש הסרגל (65) לכביש יישובי תענ''ך (675), מצומת יזרעאל עד לנוף הגלבוע (667), גלבוע
הצג טלפון
04-6531093
הזמן שולחן
|