מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> מֲשֲמֲנָה – לחמניות מתוקות

מֲשֲמֲנָה – לחמניות מתוקות

מֲשֲמֲנָה – לחמניות מתוקות

תיאור המתכון

מתוך הספר מימונה כל השנה

מרכיבים

אופן ההכנה

1. את הקמח, הסוכר, השמרים והמים מכניסים לקערה ולשים לבצק אחיד. מוסיפים את השמן ולשים מעט. מכסים את הבצק ומניחים לתפוח כ-30 דקות.
2. מחלקים את הבצק לכ-30 כדורים, ומניחים על משטח עבודה משומן.
3. מרדדים כל כדור לעלה ריבועי דק. מפזרים על כל עלה מרודד 1/2 כפית סוכר וסוגרים בצורת מעטפה – מביאים את ארבע הפינות למרכז ומהדקים אותן מעט זו לזו. (אין מהדקים את שולי העלה המקופלים לכל אורכם, אלא רק את הקצוות שנפגשו בנקודת האמצע.)
4. מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה. מפזרים מעט סוכר מלמעלה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד להשחמה.



אפשר לפזר מעט קינמון מעורב בסוכר מעל הלחמנייה.

הערות

במרוקו נהגו האמהות לפנק את בני המשפחה בשעות אחר הצהריים החורפיות בלחם חם ומתוק, מלווה בכוס תה עם נענע או שיבה. מומלץ בחום!

תגובות

  1. טעות במתכון ויקי (16/05/2009 18:50:00)
    עם 5 כוסות מים תקבלו בצק מיימי,לא לשים יותר מ2 ורבע כוסות מים.בדוק!!!