שוק טלה ממולא בלימונים כבושים ופסיפלורה - מסעדת קימל
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: 45
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון משלב את טעם בשר הטלה, עם מרירות הלימון, חריפות הפלפלים והמתיקות החמצמצה של הפסיפלורה
מרכיבים
- 3 ק''ג שוק טלה אחורי מפורק מעצמות
- 1/2 ק''ג לימונים כבושים
- 10 שיני שום פרוסות
- 10 פירות פסיפלורה ללא קליפה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 פלפל צ'ילי חריף חתוך לרצועות קטנות
- 3 כפות דבש
- 2 כפות מלח גס
- 1/2 כפית גרגרי כוסברה יבשה
אופן ההכנה
1. לערבב את כל מרכיבי הרוטב ולמלא את שוק הטלה בחצי מכמות הרוטב
2. לקשור עם חוט שפגאט ולאפות בתנור בחום בינוני כשעה.
3. את הרוטב הנותר, ליצוק מעל הבשר כארבע שעה לפני תום הבישול.
מומלץ להגיש שלם ופרוס בשולחן לעיני הסועדים
הערות
המתכון באדיבות השף שאול בן אדרת, מסעדת קימל
קישורים:קימל