מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בולו

בולו

תיאור המתכון

מאכל מסורתי למימונה הלובית (''בטיטה''). מתכון של שרה ז''ל (''בובה''), אמא של ג'וליה בן דוד מנתניה

8

מרכיבים

אופן ההכנה


1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מערבבים את כל החומרים, למעט 2 כוסות קמח. מתחילים להוסיף את שתי כוסות הקמח בהדרגה, עד שנוצר בצק שלא נדבק לידיים, אבל עדיין שומר על רכות.
2. מניחים בקערה משומנת , מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהבצק יכפיל את נפחו.
3. מכינים חלות עגולות עם חור באמצע, כ- 8 יחידות. מניחים בתבניות משומנות או מכוסות בנייר אפיה, מכסים במגבות ומתפיחים פעם שניה כחצי שעה. מניחים במרכז כל ''בולו'' ביצה בקליפתה, מורחים על ה''בולו'' ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
4. אופים בחום גבוה כ10 דקות, מנמיכים לחום 180 מעלות וממשיכים לאפות עד שהחלות זהובות ומוכנות.

מגישים לצד חביתה עם מרגז וחדיד, בשר בקר מיובש בשמש. פלפלצ'ומה וכמון.

תגובות

  1. בולו טריפוליטאי שושי1969 (02/10/2004 14:06:00)
    האם צריך להוסיף צימוקים?
  2. בולו נורית (09/03/2005 08:30:00)
    לשיפור מומלץ להוסיץ צימוקים ואגוזי המלך
    תנסו
  3. בולו משופר נורית (09/03/2005 08:33:00)
    קילו קמח
    2 אבקת אפיה
    2סוכר וניל
    2 ביצים
    מי זהר
    סומסום
    כוס וחצי שמן
    כוס וחצי סוכר
    קליפה מגורדת תפוז
    ומיץ מתפוז אחד
    צימוקין ואגוזים
    זה מתכון הבולו שעבר במשפחתינו שנים וכל מי שאוכל ממנו נהנה
  4. על הכף רבאק! גלבוע תמלוגים (20/10/2005 13:21:00)
    עכשיו האישה של האח שלי תוכל לרשום ולהכין מדי שבוע.
  5. אשתי עושה בולו לתפארת אפי צינור (20/10/2005 13:39:00)
    איך היא קופצת לדודה להביא, איך היא נותנת לו חימום קל ומקצועי במיקרו... תענוג! ממש תענוג!
  6. בולו מיטל (10/01/2007 12:53:00)
    אבי ז''ל נפטר לפני חודשיים הוא היה ממוצא טריפולטאי ומאוד אהב בולו מתוק עם צימוקים ואני שנוטה חזק לצד הטריפולטאי הייתי שמחה עם אקבל מתקון לבולו מתוק כך שבאזכרות אוכל להכין תודה רבה.
  7. בולו מיטל (10/01/2007 12:58:00)
    נורית ,לא שמים שמרים בבולו
  8. בולו טעים המהממות (29/09/2007 21:32:00)
    כן אפשר להוסיף צימוקים לשיפור הטעם זה מנסיון!