חזה עוף מעושן
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון ליום העצמאות
גילי אלטמן,
שף מורה בדן גורמה
''גילי'' מסעדת שף, מלון ספא אמירי הגליל
מרכיבים
- 10 מנות חזה עוף טרי בלבד
- חצי כוס שמן זית
- 3 כפות שמן שומשום
- 1 כפית מי ורדים
- מלח ים
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית תערובת של קינמון, גרגירי כוסברה גרוסים ופלפל סודני גרוס
- גרידה מחצי לימון, רצוי ליים
- גרידה מחצי תפוז
- חופן עשבי תיבול קצוצים, טימין, נענע וכוסברה.
- 10 אגסים מקולפים חתוכים לששה חלקים.
- 2 חופנים של נסורת עישון (ניתן להשיג בחנויות מתמחות) ולהשרות עם חצי כוס מים יום קודם.
- 2 תבניות אלומיניום גדולות
- נייר כסף
אופן ההכנה
להכין מרינדה מכל המרכיבים (כולל האגסים).
ניתן להוסיף או להפחית תבלינים לפי טעם אישי.
למרוח היטב את העוף במרינדה ולהשרות יום קודם.
ביום הארוחה, לפזר בתבנית הראשונה את הנסורת הרטובה.
בתחתית התבנית השנייה לחורר בעזרת סכין כמה שיותר חורים ולהניח בתוך התבנית הראשונה.
להניח את העופות בתבנית אחד ליד השני צפוף.
לעטוף בנייר כסף ולהניח על מקור אש חלש (כמו, כירת גז ניידת לפיקניק או כיריים ביתיים או על המנגל המסורתי), למשך 20-30 דקות עד שהעוף מעושן ומעלה ניחוחות מעוררי תיאבון.
המלצת השף: ניתן לגוון את המתכון עם פרגיות או חזה אווז, דגים, פירות, ירקות, נקניקיות וכל דבר שמשך הצלייה קצר.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דן גורמה
אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה
הצג טלפון
04-8302000
|