לחם בשר הרצליה

חזה עוף מעושן

חזה עוף מעושן

תיאור המתכון

מתכון ליום העצמאות
גילי אלטמן,
שף מורה בדן גורמה
''גילי'' מסעדת שף, מלון ספא אמירי הגליל

מרכיבים

אופן ההכנה

להכין מרינדה מכל המרכיבים (כולל האגסים).
ניתן להוסיף או להפחית תבלינים לפי טעם אישי.
למרוח היטב את העוף במרינדה ולהשרות יום קודם.
ביום הארוחה, לפזר בתבנית הראשונה את הנסורת הרטובה.
בתחתית התבנית השנייה לחורר בעזרת סכין כמה שיותר חורים ולהניח בתוך התבנית הראשונה.
להניח את העופות בתבנית אחד ליד השני צפוף.
לעטוף בנייר כסף ולהניח על מקור אש חלש (כמו, כירת גז ניידת לפיקניק או כיריים ביתיים או על המנגל המסורתי), למשך 20-30 דקות עד שהעוף מעושן ומעלה ניחוחות מעוררי תיאבון.
המלצת השף: ניתן לגוון את המתכון עם פרגיות או חזה אווז, דגים, פירות, ירקות, נקניקיות וכל דבר שמשך הצלייה קצר.

המתכון באדיבות
מסעדת דן גורמה אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה הצג טלפון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש