מאפה טלה ופורטבלו
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
למי שרוצה לנסות בבית, להלן המתכונים אותם לומדים להכין בסדנא
מרכיבים
- חצי קילו קמח
- כף מלח
- כפית סוכר
- חצי ליטר מים חמימים
- כף שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 200 גרם בשר טלה
- חופן פטריות פורטבלו מוקפצות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- כף עגבניות מרוסקות
- 3 כפות שמן זית
- שתי שיני שום טרי
אופן ההכנה
לבצק:
מניחים את הקמח בקערה עם המלח והסוכר, מערבבים ומוסיפים את השמרים.
מזלפים את המים ושמן הזית לתוך התערובת ומערבבים עד קבלת בצק.
על גבי משטח מקומח לשים את הבצק במשך 10 דקות.
מניחים את הבצק למנוחה לכ- 15 דקות. לאחר ההתפחה אנו יוצרים כדורי לחמנייה ומניחים בצד..
למילוי:
במחבת מניחים בשמן הזית את הבשר ומפוררים אותו עד דרגת מדיום. מוסיפים את השום, רסק העגבניות והפטריות ומערבבים.
לבסוף אנו לוקחים את הלחמנייה שלנו ויוצרים בה גומה, מניחים במרכזה מעט ממילוי הבשר ואופים ב1800 ל15 דקות