דג סלמון עם בייבי תרד במעטפת בצק פילאס
- מתאים ל: 6-8 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות דודו אוטמזגין ל"מעדנות"
מרכיבים
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 700 גרם פילה סלמון טרי
- מלח, פלפל
- 1/2 לימון סחוט
- 1 ק"ג עלי בייבי תרד, שטופים ויבשים ממים
- 3 כפות שמן זית
- 1 ביצה, טרופה
אופן ההכנה
1. מתבלים את הסלמון במלח ופלפל לפי הטעם ומטפטפים מעט לימון סחוט.
2. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את עלי התרד, מתבלים במלח לפי הטעם ומטגנים כ–5 דקות, עד לריכוך עלי התרד. מסירים מהאש, ומצננים במסננת כך שהנוזלים יוגרו.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.)
4. פורשים את הבצק על משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומניחים חלק אחד על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
5. סוחטים את התרד, מניחים אותו על הבצק ואת הסלמון מעל התרד. מכסים בחלק השני של הבצק, סוגרים היטב את הקצוות ומברישים בביצה. אופים כ- 20 דקות, עד הזהבה.
6. מגישים חם, מומלץ עם רוטב ויניגרט צלפים!