רוסטביף עסיסי עם תפוחי אדמה ובצלי שאלוט
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
למי שרוצה לנסות בבית, להלן המתכונים אותם לומדים להכין בסדנא
מרכיבים
- נתח בשר בקר של סינטה או אנטריקוט במשקל 3 ק"ג
- חרדל דיז'ון גרגרים 200 גרם
- שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- שיני שום טריים
- חופן רוזמרין קצוץ
- 5 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים קוביות
- חבילת בצליי שאלוט מקולפים
אופן ההכנה
מחממים תנור על מצב טורבו, מכוונים ל2500. את גוש הבשר אנו עוטפים היטב במלח ופלפל, מלטפים ומעסים את הבשר בחרדל. את שיני השום נועצים בבשר ומזלפים משמן הזית.
בתחתית תבנית האפייה מניחים את תפוחי האדמה החתוכים ואת הבצלים ומתבלים במעט שמן זית. מעל הירקות אנו מניחים את גוש הבשר אשר פיזרנו עליו רוזמרין קצוץ ואופים ל 15 דקות ב 2500 , לאחר מכן נוריד ל1800 לשעה.