מתכון לפסח: דאבל מוס שוקולד כשר לפסח
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קונדיטורית מורן מזרחי
הכמות מתאימה לעוגה אחת בקוטר 26 ס"מ או ל-6 מנות אישיות.
מרכיבים
- לתחתית:
- 120 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר, 50% מוצקי קקאו ומעלה
- 5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
- 1 כף קקאו
- 75 גרם סוכר
- למוס:
- 250 גרם שוקולד מריר50%-60% מוצקי קקאו
- 5 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר
- 2 כפות ליקר (קלואה,רום,ברנדי)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
תחתית:
מרפדים תבנית אפייה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה
בסיר כפול/מיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה.
מוסיפים את הקקאו ולאחר מכן את החלמונים אחד אחרי השני במהירות עד שנבלעים בתערובת.
מקציפים את כל החלבונים והסוכר במהירות בינונית גבוהה
עד שמתקבל קצף יציב אך עדיין קרמי. מקפלים לתערובת השוקולד, יוצקים לתבנית ואופים כ-35-40 דקות בחום 150 מעלות. מצננים.
למוס:
עוטפים את התחתית שהכנו בשקף מיוחד לקינוחין.
בסיר כפול/מיקרוגל ממיסים את השוקולד. בעזרת מטרפה מוסיפים פנימה את הביצים, אחת אחרי השניה בזריזות, עד שנבלעות בתערובת . מוסיפים את הליקר.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך קרמית ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את המוס לתבנית ומקררים 3 שעות לפחות.
מכינים קישוטים בעזרת תבנית "רויאל" ליציקת שוקולד.
המתכון באדיבות
|
סדנת מנה אחרונה
בית יעקב 10, פינת הדקל 1 , ירושלים
הצג טלפון
02-6247503
|