מתכון לפסח: ירקות אביב
- מתאים ל: 7 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכונים של השף רפי כהן לכבוד חג הפסח עם מוצרי בשר טרי של אדום אדום.
מרכיבים
- 1 ק"ג אפונה טריה
- 1 ק"ג פול ירוק קלוף פעמיים (ללא קליפה חיצונית ופנימית)
- 8 ראשי ארטישוק נקיים וחצויים לשניים
- 3 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לרבעים
- 8 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לגודל 4 ס"מ
- 3 כוסות בצל לבן קצוץ
- 2 ליטר מרק עוף צח
- 1 כוס שמן זית
- פלפל לבן גרוס
- מלח
אופן ההכנה
בסיר רחב על להבה בינונית מאדים את הבצל הלבן והסלרי הירוק עם שמן הזית במשך 10 דקות, ללא צבע.
מוסיפים את ראשי הארטישוק והסלרי, מלח ופלפל לבן ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
יוצקים את ציר העוף, מביאים לסף רתיחה, מוסיפים את הפול והאפונה ל-10 דקות בישול נוספות.
מוזגים לצלחות עם מחצית מכמות הנוזלים שבסיר ומזלפים מעל שמן זית טרי.