מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > מתכון לפסח: עוגת שוקולד עשירה וכשרה לפסח

מתכון לפסח: עוגת שוקולד עשירה וכשרה לפסח

מתכון לפסח: עוגת שוקולד עשירה וכשרה לפסח

תיאור המתכון

מתכון של 'עץ הזית'

עסיסית, שוקולדית מאוד ובניחוח קליל של אגוזים. העוגה נשמרת היטב כשהיא מכוסה, מחוץ למקרר.

חומרים לתבנית סבתא (סיר פלא) בקוטר 24 ס”מ:

מרכיבים

אופן ההכנה

« מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית סבתא (סיר פלא) בקוטר 24 ס”מ.
« מכינים את העוגה: ממיסים שוקולד ושמן קנולה 'עץ הזית' במיקרוגל או בביין מארי (קערה המונחת על סיר עם מים רותחים), מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
« מקציפים ביצים עם סוכר במיקסר לקבלת קצף בהיר ואוורירי. מאחדים עם תערובת השוקולד.
« מערבבים קמח מצה, אבקת אפייה ואגוזים, ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית.
« אופים 35-30 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מקררים את העוגה.
« מכינים ציפוי ומצפים:
לגנאש חלבי - מביאים שמנת לרתיחה, יוצקים על השוקולדים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
לציפוי שוקולד-קוקוס - מביאים לרתיחה חלב קוקוס ויוצקים על השוקולד.
« מקררים מעט את הציפוי ויוצקים על העוגה. פורסים למנות ומגישים.

הערות

טיפ מהמומחים: שמן טוב לאפייה!
השמן מוסיף למאפים ולעוגות את הרכות והעסיסיות, שחמאה או מרגרינה לעולם לא יוכלו להעניק להם, ומאריך את חיי המדף של המאפים.
בלחמניות לפסח השמן דואג לכך שהמרקם יתקבל נימוח בפנים ופריך מבחוץ.

במאפים כמו פוקאצ’ה לשמן הזית יש כמה תפקידים: מוסיפים שמן לבצק, מזלפים שמן על הבצק המרודד לפני האפייה כדי לקבל אפקט של טיגון באפייה, ומסיימים בהברשה של הפוקאצ’ה המוכנה לתוספת טעם של זית טרי.
בעוגות בחושות משתמשים רק בשומן נוזלי, ולכן שמן הוא אפשרות מצוינת, שבזכותה מתקבלת עוגה רכה שנשמרת לאורך זמן. נסו להשתמש בשמן זית כתית מעולה לעוגות בחושות. הריח העדין שלו משתלב באופן מפתיע עם מתיקות, בייחוד בעוגות בניחוח לימון.
איך ממירים חמאה לשמן זית במתכון? 100 גרם חמאה שווה ל-1/3 כוס שמן, וכף חמאה שווה ל-3/4 כף שמן. חשוב רק לזכור שלשמן אין את יכולת ההקצפה של החמאה, ולכן אי אפשר להשתמש בו לקרמים.

חג שמח וכשר והרבה שמחה באוכל

עץ הזית