מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני אורז> מקלובה פרגיות, עלי מנגולד וסלרי חמצמץ

מקלובה פרגיות, עלי מנגולד וסלרי חמצמץ

מקלובה פרגיות, עלי מנגולד וסלרי חמצמץ

תיאור המתכון

מתכון של 'עץ הזית'
פירוש המילה מקלובה בערבית הוא “הפוכה”. תבשיל מסורתי וטעים של אורז, עוף וירקות, שבונים בשכבות ולפני ההגשה הופכים לצלחת הגשה. מטגנים כל מרכיב בשמן זיתולה לפני שהוא נכנס לסיר.

מרכיבים

אופן ההכנה

« מחממים 3 כפות שמן זיתולה 'עץ הזית' במחבת, ומטגנים בו את קוביות הפרגיות כ-4 דקות עד להשחמה משני הצדדים. מעבירים לסיר בינוני כשכבה ראשונה (שבסופו של דבר תהיה עליונה אחרי שנהפוך את התבשיל).
« מוסיפים את יתרת השמן לאותה מחבת, ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים סלרי ומטגנים יחד 2 דקות.
« מוסיפים מנגולד ומטגנים עוד 2 דקות. יוצקים יין ומאדים כ-7 דקות לספיגת טעמים. מוסיפים לימון, סוכר ותבלינים. מערבבים עוד דקה, מסירים מהאש, מוסיפים כוסברה ומערבבים.
« יוצקים את התערובת על הפרגיות שבסיר. מסדרים מעל עגבניות, שום קצוץ ואורז. יוצקים מים רותחים, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים, ממתינים כ-10 דקות והופכים על צלחת הגשה.