מקלובה פרגיות, עלי מנגולד וסלרי חמצמץ
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתכון של 'עץ הזית'
פירוש המילה מקלובה בערבית הוא “הפוכה”. תבשיל מסורתי וטעים של אורז, עוף וירקות, שבונים בשכבות ולפני ההגשה הופכים לצלחת הגשה. מטגנים כל מרכיב בשמן זיתולה לפני שהוא נכנס לסיר.
מרכיבים
- 12 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס שמן זיתולה 'עץ הזית'
- 4 בצלים חצויים ופרוסים דק
- 12 גבעולי סלרי קצוצים דק
- 1 ק”ג עלי מנגולד שטופים וחתוכים לרצועות (כמו לסלט)
- 1 כוס יין לבן חצי יבש
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון קטן
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
- צרור כוסברה קצוצה
- 3-2 עגבניות פרוסות
- 4 שיני שום קצוצות
- ½1 כוסות אורז עגול שטוף, מושרה חצי שעה במים ומסונן
- 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
« מחממים 3 כפות שמן זיתולה 'עץ הזית' במחבת, ומטגנים בו את קוביות הפרגיות כ-4 דקות עד להשחמה משני הצדדים. מעבירים לסיר בינוני כשכבה ראשונה (שבסופו של דבר תהיה עליונה אחרי שנהפוך את התבשיל).
« מוסיפים את יתרת השמן לאותה מחבת, ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים סלרי ומטגנים יחד 2 דקות.
« מוסיפים מנגולד ומטגנים עוד 2 דקות. יוצקים יין ומאדים כ-7 דקות לספיגת טעמים. מוסיפים לימון, סוכר ותבלינים. מערבבים עוד דקה, מסירים מהאש, מוסיפים כוסברה ומערבבים.
« יוצקים את התערובת על הפרגיות שבסיר. מסדרים מעל עגבניות, שום קצוץ ואורז. יוצקים מים רותחים, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים, ממתינים כ-10 דקות והופכים על צלחת הגשה.